Derfor er en bogholder vigtig for virksomheden

Alle virksomheder har behov for at have styr på deres regnskab og beholdninger. Derfor er det vigtigt, at man som erhvervsdrivende kommer godt fra start med at bogføre – allerede fra dag et! Faktisk er det ikke bare godt i almindelig normativ forstand, men et krav at man som virksomhed registrerer de bevægelser, der er en del af virksomhedens daglige drift. Altså skal alle transaktioner i forbindelse med indtægter og udgifter gemmes – og naturligvis gemmes efter bogføringens kunst, hvor alle transaktioner bogføres med korrekt dato, beløb og under den rette etikette. Din bogholder skal desuden sørge for, at de bilag, der påviser transaktionerne, bliver gemt i minimum 5 år, så de kan genfindes til dokumentation.

Hvorfor er bogføring så vigtigt?

Det er vigtigt, at du nøje bogfører, så du kan se, om du driver en sund forretning. Dit regnskab viser, hvordan dine pengestrømme ser ud, påviser forhold mellem indtægter og udgifter, påviser forretningskritiske omsætningsperioder, påviser skyldnerforhold og meget mere.

Uden et regnskab mangler din virksomhed et afgørende værktøj, der viser, om forretningen skal navigere i den ene eller anden retning, om der er plads til at ansætte og udvide kapaciteter – eller om I ligefrem står foran en fyringsrunde?

I værste fald kan manglende indsigt i regnskabet eller et fejlhæftet regnskab få virksomheden til at træffe beslutninger, der kan blive kritiske. F.eks. kan mavefornemmelser føre til investering i nyt udstyr, selvom der måske slet ikke er økonomisk kapacitet til den slags erhvervelser.

Hjælp til bogføring er særligt vigtigt for mindre virksomheder

Mens nogle fører deres eget regnskab af lyst og interesse, gør andre det, fordi der ikke er mange økonomiske ressourcer i virksomheden. Særligt mindre virksomheder vælger at spare pengene og føre deres eget regnskab, hvilket kan vise sig som en uheldig beslutning. Når man vælger at bogføre selv, bevæger man sig ofte ind på et fagområde, man ikke har tilstrækkeligt med kompetencer inden for. Som bogholder i Vejle, har virksomheden TalXperten desværre set eksempler på, hvordan det fører til indleverede regnskaber, der ender med repressalier fra myndighederne, da der er for mange fejl og forkerte indberetninger om f.eks. momsforhold, fradrag etc.

Virksomheden er et godt eksempel på, hvorfor det kan svare sig at hyre en bogholder i dag. En bogholder er nemlig ikke længere en meget dyr fagperson, som kun eksisterer hos store, dyre revisionsselskaber. Bogholdere fås som freelancehjælp og kan hyres til at gennemgå regnskabet fra gang til gang eller indgå i virksomheden, hvis der f.eks. bliver behov for et vikariat. Det gør det både til en fleksibel og billig mulighed, der kan være farlig at fravælge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*