Det rette headset giver koncentration

 

Som medarbejder i danske virksomheder og vel i virkeligheden virksomheder over hele verden, ved man, hvor forstyrrende et støjende arbejdsmiljø kan være. Hvert år mistes millioner af danske omsætningskroner til støjende miljøer, men måske er løsningen på problemet nærmere end man lige tror.

Kæmpe tab på forvirring

Hvert år mister danske virksomheder mange kroner på, at deres medarbejdere skal sidde i støjende kontormiljøer og ikke finder tid til at fordybe sig i de enkelte arbejdsopgaver. For de åbne kontorlandskaber, og storrumskontorer skulle i virkeligheden skabe dynamik og innovation, men larmen og de mange forskellige ting, der sker i miljøet påvirker medarbejderne mere end først antaget. Koncentrationsevenen hos en medarbejder falder ifølge Mandag Morgen 5-10% bare der tales lidt i kontormiljøet. Netop samtale er den mest forstyrrende type af støj, fordi det automatisk aktiverer medarbejdernes hjerner til at skulle høre efter, og det kan man ikke holde ude af sindet, og dermed brydes koncentrationen.

Køb høreværn til kontorfolkene og luk støjen ude

I 50’erne og 60’erne, da Danmark var et stort produktionsland blev høreværn indført på produktionsarbejdspladser, skete det for ikke at skade medarbejdernes hørelse, ligesom det gav mere ro til faktisk at udføre arbejdet.

Således kan man i dag også skabe ro og bedre arbejdsmiljø for medarbejdere ved at investere i de rette headsets. Noice Cancellation eller Støj Afbrydelse er en kæmpe ting i disse år. Bose er en stor spiller på netop det marked, og som altid leverer de kvalitet, men også skarpe headsets priser.

Høretelefonerne, som aktivt bruger hardware til at udelukke fremmed støj, er oprindeligt udviklet til at forretningsfolk skulle kunne sove på længere flyture, og kan dermed aktivt bruges til at udlukke støj og give bedre musikoplevelser, men kan altså også skabe den totale oplevelse af stilhed for medarbejdere, som arbejder bedre med dette.

Alle større producenter af teknologi er hoppet med på vognen af virksomheder, som laver headsets med noice cancellation. Danske B&O, Bose, Beats by Dre og mange andre laver dem i dag, men det er ofte designet, man her betaler for, for teknologien er den samme ved alle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*