God indretning på arbejdspladsen øger produktiviteten

Hvem har besluttet, at kontormøbler skal have en særlig form? Ingen. Og det er lige præcis årsagen til, at du som leder eller indehaver af en virksomhed bør tænke over at indrette dig kreativt og inspirerende.

I dag er det ikke ualmindeligt, at vi det meste af dagen befinder os i et storkontor, hvor vi både arbejder, holder møder og nogle gange nyder frokosten, såfremt kantinen har lukket, vi har travlt eller hvis kantinen ganske enkelt ikke eksisterer, der hvor du arbejder.

I og med vi opholder os i dette rum så mange timer om dagen, bør det naturligvis være inspirerende og fordre et godt arbejdsmiljø.

Sørg for at have det basale på plads

Hvem har ikke prøvet at sidde en dag på kontoret, hvor udluftningen ikke fungerede, hvor der var for koldt, hvor stolen var dårlig, hvor man ikke havde mulighed for at rejse sig op og arbejde osv.

Ovenstående er blot eksempler, der understreger, at det er vigtigt, at der er styr på de her helt grundlæggende elementer, da de ellers kan skabe frustrationer og derved modarbejde produktiviteten.

Et godt storrumskontor har en behagelig temperatur, fri vand og kaffe samt muligheder for at sprede arbejdet til andre arbejdsstationer. I mange virksomheder er det i øjeblikket in at indrette med moderne cafemøbler, da de udgør et casual mødested, og samtidig kan indkøbes i forskellige størrelser og forme, så de både bidrager med kreativitet til lokalet og mulighed for gruppemøder. Desuden er det et oplagt sted at mødes og tale med sin kollega, når der skal afholdes små pauser, hvilet derved gør dem endnu mere anvendelige og til glæde for arbejdsmiljøet.

Samtidig signalerer et anderledes møblement, at virksomheden har en kultur, der opfordrer den ansatte til at bruge de remedier, han eller hun arbejder bedst med. Den slags frihed har typisk en rigtig konstruktiv effekt på produktiviteten, da vi som individer trives med den frihed under ansvar.

Involver jeres arbejdsmiljøkonsulent

Hvis I vil investere i nye møbler til kontoret, kan I med fordel involvere jeres arbejdsmiljøkonsulent. Denne person har et ganske særligt øje for arbejdsklimaet. Typisk vil han eller hun involvere de ansatte og lave en dybere analyse på baggrund af deres input og andre forhold, der påvirker arbejdsmiljøet som f.eks. lys, støj m.m.

På denne måde får I både nye flotte møbler, produktive arbejdsbetingelser og gjort op med gamle lyskilder, manglende lyddæmpning osv. På en gang.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*