Har du styr på bilens forsikringer?

Er du på vej ud for at investere i din første bil, og synes du, at det er svært at overskue de forsikringer, som du også pludselig skal til at have? Så bør du måske læse med her.

Flere muligheder for forsikring

Alle bilejere i Danmark skal have en bilforsikring. Det er altså ikke et valg, man kan foretage, men noget som er en nødvendighed og lovpligtigt, hvis man vil have en bil. Når du for første gang skal til at tegne dine forsikringer på bilen, kan der dog være en lang række spørgsmål, som ikke er lige til at finde svar på. Få svar på nogle af spørgsmålene her.

Der findes to forskellige slags forsikringer. Ansvarsforsikring og kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, idet det er den, der går ind og dækker, hvis du for eksempel skulle komme ud for et biluheld, som du er ansvarlig for. Forsikringen sørger således for, at alle de involverede får en erstatning, idet der er blevet forvoldt skade på for eksempel mennesker eller ting.

Kaskoforsikringen dækker skaderne på egen bil, og derfor vælger mange med en ny eller særlig værdifuld bil at tegne en sådan forsikring.

Hos mange forsikringsselskaber vil du have mulighed for at tilvælge andre forsikringsprodukter. Det være sig for eksempel delkasko, førerulykkeforsikring og vejhjælpsforsikring. Delkasko dækker skader, som ikke sker under kørsel, for eksempel hvis bilen påkøres, mens den er parkeret. Førerulykkeforsikring dækker personskader, hvis du kommer til skade i et solotrafikuheld, og vejhjælpsforsikring sikrer hurtig hjælp, hvis du for eksempel pludselig ikke kan få bilen til at starte, hvis du er punkteret og så videre.

Du skal dog altid være opmærksom på, at der er en selvrisiko, som du er nødsaget til selv at betale, før forsikringen dækker. Og jo højere selvrisiko, jo billigere forsikringspræmie. Vurder derfor, hvad du har behov for.

Find forsikringerne online

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange forsikringer og også de mange udbydere af forsikringer. Så ønsker du at finde et godt tilbud på bilforsikring, så er der heldigvis masser af kyndig hjælp at hente online.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*