Hvad er en sprængningstjeneste?

Hvad er en sprængningstjeneste og hvad laver sådan en? Vi kender sikkert alle sammen til eksempler, hvor der bliver væltet store siloer. Den type arbejde er ikke bare noget, der bliver udført på en formiddag.

Faktisk kræver det nøje planlægning, og selvom det er en stor silo, kran eller andet, som bliver sprængt bort, er der stadig tale om et stort stykke præcisionsarbejde, hvor alt skal gå op i en højere enhed.

I Danmark har vi dygtige specialister, der udfører sprængningsopgaver med stor rutine og en perfekt succesrate. Det er virksomheder som f.eks. Dansk Sprængnings Service og Jysk Sprængnings Tjeneste, der er nogle af de fanebærende i det snævre felt i specialister inden for denne type arbejde.

Det kan et sprængningsfirma hjælpe med

Det står imellem linjerne, at et sprængningsfirma er et firma, som hjælper med at bortsprænge genstande, bygninger – eller endda genstridige rodnet, hvis f.eks. en anlægsgartner har behov for hjælp. Det er med andre ord meget bredt, hvad man kan få sprængt bort.

En moderne sprængningsvirksomhed har kompetencer til at sprænge på selv mindre områder og kan nedlægge forskellige materialer. Blandt andet derfor kan man både sprænge stålkonstruktioner i stykker, ligesom man kan bortsprænge beton, cement og meget mere.

Hvordan er processen?

Når der skal sprænges, kræver det en enorm grundig forberedelse. Man er nødt til at inspicere alle dele af området, vurdere hvor stort et område man må spærre af, regne på sprængningsmængde, regne på nedfaldsradius og meget mere.

Ved større sprængningsopgaver kan man naturligvis ikke dække alt til, hvorfor man må gardere sig ved at afspærre større områder, så personer ikke kan rammes af fragmenter.

Sprænger man derimod et mindre område, er det muligt at skærme af ved at lægge tunge måtter over det område, der skal fjernes. Er det f.eks. et betonfundament, kan man dække det med blymåtter, så der ikke flyver løse genstande rundt, og så oprydningsarbejdet bliver lettere. Sidstnævnte i kraft af, at man naturligvis har et koncentreret område at fjerne og rydde op efterfølgende.

Når der er sprunget, skal der ryddes op, føres protokol og dokumenteres og slutteligt evaluere, så man har det totale overblik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*