Hvor børnevenlig er din arbejdsplads?

Når man som virksomhed gerne vil være attraktiv overfor potentielle medarbejdere, og ikke mindst for sine nuværende er der mange faktorer der spiller ind. Hvilke faktorer der vægter højest, kommer naturligvis an på, hvilken type virksomhed, og især hvilken type medarbejdere, der er tale om.

Er man et ungt telemarketingbureau udelukkende med unge mennesker i alderen 18-25 år ansat, er det meget tænkeligt, at ting der vægter højt er bordfodbold, playstation, fredagsbar og lignende. Hvis man derimod er en virksomhed, hvor der er mange ansat med børn, er det ofte nogle helt andre ting, der spiller ind ind.

Gode råd til den familievenlige virksomhed

Hvis man gerne vil være attraktiv overfor personer med familier, er der mange ting man kan overveje. Mange virksomheder har barnets første sygedag, som en del af deres lønaftale, men det er ikke et krav, og det er et af de første steder, man kan starte med at kigge. Har virksomheden ikke barnets første sygedag, skal forældren bruge en fridag, og dette kan naturligvis godt løbe op på et år.

Der er mange offentligt ansatte, der har omsorgsdage som en del af deres overenskomst, altså muligheden for at tage et par fridage om året, til at tilbringe med familien. Dette er også en måde, at man som privat virksomhed kan tilgodese de ansatte der har børn. Tilbyd et par betalte omsorgsdage om året, det koster ikke virksomheden alverden, men har en god sandsynlighed for at øge trivslen og tilfredsheden blandt de ansatte.

De er nogle af landets helt store virksomheder, der tilbyder pasning af børnene mens forældrene er på arbejde. Dette kræver naturligvis noget ekstraordinært, både i forhold til økonomi, men også i forhold til størrelse. Har man pladsen kan det dog være en god ide, at have en lille legeplads et par gynger som disse.

Har forældrene behov for at arbejde lidt længere nogle dage, kan børnene komme og lege imens, hvilket vil gøre genen ved eventuelt overarbejde mindre. Det kan også være, at man bare har et rum med nogle legesager eller en Playstation. Det afhænger naturligvis af den plads man har til rådighed og antallet af ansatte m.m.

De bløde værdier frem for de hårde

Hvis man vil virksomhed gerne vil fremstå så attraktiv som muligt overfor ansatte, så er det altså ikke længere der hårde værdier som en høj løn og en god pension, der er de altoverskyggende faktorer. Det er i høj grad også de mere bløde familieværdier, som fleksible arbejdstider der tilgodeser åbningstider i institutioner, og de føromtalte muligheder for omsorgsdage og lignende.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*