Hvordan finder man gode firmajulegaver?

Selv de danske arbejdspladser finder særlig glæde i den gode juletid, hvor de ansatte smiler og går årets juleferie i møde. Traditionelt set afsluttes de sidste arbejdsdage med, at virksomheden skænker den ansatte en julegave som tak for året der er gået.

Men hvordan udvælger man en meningsfuld gave – og hvordan tilretter man gavevalget til en virksomhed med 20, 50 eller måske endda 100 ansatte?

Din gave skal give mening

Når du vælger årets firmajulegaver, skal du sørge for, at gaven afspejler en vis form for betænksomhed. Det er din mulighed for at demonstrere, at du holder trit med dine ansatte, og at du har en god idé om, hvordan du giver en god gave, der passer til dem.

Dermed kan en julegave til medarbejdere være en vigtig symbolsk ofring for virksomheden. Én af dem, der har stor betydning for loyalitet og relation til virksomheden. Som du nok kan fornemme, er dette en mulighed, du ikke må lade forgå – ligesom du absolut heller ikke må risikere at udvælge en gave, der er så langt fra den virkelighed, dine ansatte befinder sig i, at det bliver modtaget med skepsis og med et indtryk af, at virksomheden ikke har brugt tid og energi på den gestus det er, at give de ansatte en ordentlig firmajulegave.

Her kan du udvælge din gave

Hvis du tænker, det lyder svært at udvælge en passende gave, så har du muligvis ret. Du er heldigvis ikke den eneste, der er kommet til den erkendelse, og derfor eksisterer der forretninger, der har specialiseret sig i at varetage håndtering af firmajulegaver, jubilæumsgaver og meget andet.

Det smarte ved denne type forretning – en såkaldt gaveshop – er, at du faktisk overlader initiativet til medarbejderen, da det bliver ham eller hende, der får fornøjelsen af at vælge en gave blandt et udvalg, der bestemmes inden for det budget, du sætter til rådighed pr. medarbejder.  Men faktisk synes udvalget betydeligt mere værdifuldt for den ansatte. Denne person ved nemlig ikke, at du opnår langt bedre priser i en gaveshop kontra i en butik, hvorfor den ansatte muligvis kan finde gaver, der har en butiksværdi på 6-7-800 kroner – på trods af at du har sat et budget på 500 kroner. Den ansatte logger derved blot ind i en online gaveportal og ser så de mange flotte muligheder.

Hvordan ankommer gaven?

Når din medarbejder har bestilt gaven fra en gaveshop, kan du selv vælge, om den skal sendes direkte til den ansatte eller til virksomheden. Om end det kan være den praktiske løsning at sende direkte til den ansatte, er det ofte et sjovt ritual, hvis der forekommer en gaveuddeling på arbejdspladsen den sidste dag inden juleferien. Det kan ofte løfte stemningen helt uhørt og binde en flot sløjfe om året, der netop er gået.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*