Lynguide til firmafest

I mange danske virksomheder er der blot få uger tilbage, inden årets sommerfester udfolder sig. Men hvad skal man sørge for, hvis man vil forkæle sine ansatte med en ordentlig fest? Vi bringer en lynguide.

Find den rette lokation

Jeres omgivelser er med til at sætte en stemning for festen. Afholder i en fest i flotte lokaler vil stemningen muligvis forekomme mere formel, mens en klassisk havefest for hele kontoret indbyder til en uformel tone, hvilket kan skabe bedre sammenhold og styrke relationerne på arbejdspladsen. Simpelthen fordi dine medarbejdere føler sig mere frigjorte i uformelle rammer.

Glem ikke at selvom den danske sommer kan være varm, kan den også være kold og kaste vand fra skyerne. Sørg derfor for at rammerne er til både vådt og tørt vejr. I et selskabslokale er I sikret tørvejr og behagelig temperatur, men havefesten eller et andet udendørs arrangement vil stille krav til et festtelt og evt. varmeblæsere til de sene timer.

Vælg den rette mad

Catering eller BBQ? Maden er et vigtigt element, der har stor betydning for, hvordan dine ansatte vil huske firmafesten. Maden er dog mere end bare det. Ofte signalerer den også helt ubevidst, hvilken type virksomhed I er. Er I en virksomhed, der går meget op i et bestemt renommé, vil I sikkert vælge den sikre løsning, mens en yngre, innovationsdyrkende eller mere fri virksomhedskultur ofte eksperimenterer med mad over bålet, noget etnisk og eksotisk eller bare en klassisk BBQ, der samler folk om hyggen. Der findes intet rigtigt eller forkert valg, men der er en signalværdi i alle festens elementer, der kan anvendes til at polere virksomhedens profil. Sørg dog altid for at vælge en menu, de ansatte vil kunne lide og hav styr på logistikken, så der ikke opstår kø eller ventetid omkring maden, når folk sætter sig til bords.

Hav sjove indslag parat

Intet kan løsne stemningen som et godt grin. Klassisk underholdning til firmafest er ofte med til at gøre underværker for stemningen. Det kan være alt fra en multikunstner til en stand-up komiker, der får latteren til at bryde løs.

Igen skal du afveje underholdningen i forhold til den type arbejdsplads, I er. Nogle arbejdspladser vil sagtens kunne acceptere og grine af f.eks. kønsdiskriminerende vittigheder, mens andre arbejdspladser vil risikere at blive stødt af selvsamme. Underholdning er dog et vidt begreb, hvor vi i Danmark både har komikere, der anvender ledelse og organisationsteori som underholdning på et mere akademisk niveau, mens andre komikere er meget mere kontante og bevidst går efter provokerende debatområder. Der er derfor altid en mulighed for korrekt tilpasning.

Find den rette musik

Ligesom underholdningen kan den rette musik gøre en positiv forskel for selskabet. Uanset om du booker en DJ eller benytter et stereoanlæg, er det vigtigt, at du tilpasser musikken, så der under middagen er en musik, der ikke tiltrækker for meget opmærksomhed, mens dansemusikken naturligvis skal være fra en helt anden skuffe.

Har I et tema til jeres fest, så sørg for et passende og autentisk soundtrack.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*