Mangler I inspiration til jeres møder?

De danske arbejdspladser er kendetegnet af en stor mødekultur. Tænk blot på dit eget job. Du har garanteret selv været en del af et møde for nylig, og afhængigt af din branche kan du risikere at skulle indgå i flere møder end andre.

Men eftersom møderne er så almindelig en del af vores arbejdsdag, falder de ofte ind under vores rutiner eller bliver opfattet som en ting, man skal deltage i af pligt. Det giver energiløse møder, der er kendetegnet af samme kedelige form samt tunge øjenlåg.

Sådan får du styr på din mødeledelse

Tit fokuserer vi som mødeindkaldere så meget på indholdet, at vi overser formen, som kan være en decideret mødedræber.

Gode møder skal være inspirerende og som deltager skal man være en aktiv del. Ellers får virksomheden ikke de energimøder, der resulterer i, at der træffes gode beslutninger og følger stærke afklaringer.

Som mødeindkalder er det dig, der er ansvarlig for formen. Du skal naturligvis tilrettelægge ordentligt indhold, men du har ligeledes mulighed for at styre de rammer, der ofte afgør, hvor godt indholdet bliver.

Overvej at bruge involverende processer som brainstorming (idéskabelse), Delphi (involvering og prioritering) og de 6 tænkehatte (perspektivering og refleksion). Brug også gerne de enkelte metoder i sammenspil eller udvælg områder inden for dem. F.eks. behøver et møde ikke gennemgå alle 6 tænkehatte, men kan udvælge 1 eller 2 ud fra mødets indhold.

Ligesom du har ansvaret for formen, har du også ansvaret for, at mødet ikke løber løbsk. Det gør de ofte, hvis snakken får lov at gå løs og det er de samme mennesker, der altid taler og er den tungeste vægt på beslutningsskålen. Sørg derfor for, at dialogen er faglig og at alle deltagere bliver spurgt om deres mening. Hvis der ofte er personer, der ikke siger meget, betyder det ikke, de ingen input har. Nogle personer er mere refleksive, men gemmer ofte på nogle interessante guldkorn. Dem skal du få ført frem i lyset som dirigent på dagen.

Søg nye græsgange

Eftersom danske virksomheder har så omfattende en mødekultur, er findes der fantastiske muligheder for at booke konferencerum og mødelokaler. Skal du mødes med personer fra hele landet? Intet problem! Book et mødelokale nær Billund, hvor personer fra Fyn og Jylland kan køre til, mens deltagere fra København kan flyve. Det samme gør sig gældende for byer som Odense, Århus og København, naturligvis.

Det interessante ved at leje mødelokaler og mødes nye steder er, at det er nye rammer, hvorfor vi ofte er mere engagerede og kreative, hvilket giver de bedste møder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*