Sådan findes den ideelle slagleklipper passende til krav og behov

Når man skal have klippet græs i kort såvel som i længere form i forskellige områder, ved søer, i vejkanter, ad skråninger og lignende, er det vigtigt at være i besiddelse af det rette udstyr, således opgaven varetages på korrekt vis. Dette kunne eksempelvis være en slagleklipper, der fås i flere forskellige varianter, modeller og typer, og der er derfor nogle overvejelser, man skal gøre sig for at finde frem til den rette variant i det store udvalg.

Forskellige modeller og størrelser

Først og fremmest skal man holde sig for øje, at der findes forskellige modeller af slagleklippere, hvilket afspejler sig i de tre muligheder: slagleklipper med fast tårn, svingbar slagleklipper og slagleklipper med hydraulisk sideforskydning. Disse forskellige modeller egner sig godt til forskellige områder, da den svingbare model egner sig godt til klipning i områder, hvor traktoren skal køre ved siden af græsset, der klippes, eller til områder med skråninger, vejkanter osv. Den hydrauliske model vil også være god i situationer, hvor det er nødvendigt at forskyde dennes placering bag traktoren, hvilket også kan gøre sig gældende i vejkanter, i svært tilgængelige områder og lignende. Modellen med fast tårn egner sig godt i mange tilfælde, hvor traktoren uhindret kan køre foran slagleklipperen, hvilket især gør sig gældende i større områder med ikke for kraftige ujævnheder. Størrelsen er også vigtig at få afstemt med krav og behov, og jo større behov man har, jo vigtigere er det at finde en variant med stor arbejdsbredde.

Afstem med traktorens og/eller minilæsserens kunnen med valg af slagleklipper

Det er dog også vigtigt at kende sin maskine, inden man vælger at erhverve sig en slagleklipper hertil, hvilket eksempelvis er gældende for behovet af hestekræfter. Det er vigtigt, at traktoren ligger inde med den mængde af hestekræfter, der kræves af den givne slagleklipper. Herudover vil de fleste svingbare modeller kræve to dobbeltvirkende hydraulikudgange, mens den hydrauliske variant naturligvis også vil kræve hydrauliske udgange. Så er man sikker på model, størrelse og krav til traktor, minilæsser og lignende og får dette afstemt, vil man være langt på vejen til at finde den rette slagleklipper.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*