Trænger dit CV til en opfriskning? Få gode tips til fornyelse

Et godt og personligt CV gør dine chancer for et job maksimalt højere, end hvis du kun vælger at sende din ansøgning afsted alene. Et CV giver en virksomhed mulighed for at danne sig et indblik i dig som person rent karrieremæssigt, hvor du i dit CV netop nævner dine tidligere arbejdssteder, arbejdsopgaver, kompetencer, og hvor du skriver de overordnede personlige oplysninger. På den måde har arbejdsgiveren alle de vigtige informationer på dig som jobsøgende samlet ét sted.

Har du allerede et CV, men er det af ældre dato, eller har du været jobsøgende længe og tænker, at et nyt CV kan være vejen frem til større jobpotentiale så læs med nedenfor og få gode tips til, hvordan du kan lave et nyt CV.

CV – vejen til drømmejobbet

En CV skabelon kan være en kæmpe hjælp at læne sig op af, når man skal i gang med opsætningen af sit nye CV. Der er rigtig mange måder at sætte et CV op på, og ingen måde er mere rigtig end andre. Det handler om, hvad du selv synes om og føler, er det rigtige design og opsætning i forhold til din stil. Dit CV skal nemlig bære præg af din personlighed, lige så vel som din ansøgning skal.

Nyuddannet?
Som nyuddannet kan det være en udfordring at få sine erfaringer ned på papir, da det kan være begrænset, nu hvor man er nyuddannet. Ikke desto mindre er det vigtigt at inddrage de erfaringer, man har gjort sig i løbet af sin ungdom, og måske man har haft fritidsjobs, der kan være relevante i forhold til de fremadrettede jobannoncer, man vil søge.
I stedet for at nævne jobmæssige kompetencer, som kan være begrænset i starten af sin karriere, er det vigtigt at lægge sit fokus på de tidligere ansvarsområder, man har haft ved evt. fritidsjobs.

Få udefrakommende respons og inspiration af nogle, der kender dig godt. Hvilket syn har de på dig? Få nævnt nogle af dine styrker, som andre ser ved dig, og vær ikke bleg for at skrive i CV’et, at det er ord, som andre vil sætte på dig.

Husk også at skrive navn og telefonnummer på tidligere arbejdsgivere eller relevante personer fra din uddannelse, som arbejdsgiveren kan kontakte, hvis behovet er for det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*